Skip to main content

Erkeğe Alınacak Takılar

Bir erkeğin takı seçiminin tek bir alyansla sınırlı olduğu günler geride kaldı. Takı ve aksesuarların yalnızca kadın giyimine özgü olduğunu duymuş olabilirsin. Ancak bu uzun zamandır bir şehir efsanesi. Aslında erkeklerin aksesuar ve takı kullanımı eski tarihlerde de kendini gösteriyor.

Peki erkekler takı olarak ne takar? Erkekler için en popüler seçenekler arasında kolyeler, zincirler, yüzükler vs. yer alıyor. Modası asla geçmeyen bu modeller, kaliteli parçalar satın alındığında yıllarca giyilebileceği anlamına da geliyor. Babalar Günü’nden doğum günlerine kadar pek çok özel an için listemizi inceleyebilirsin. İşte erkeklere alınabilecek takı ve aksesuarlar!

Erkekler İçin Gümüş Takılar

Gümüş sadece mükemmel bir seçim ve altına alternatif olmakla kalmıyor. Aynı zamanda önemli ölçüde daha uygun fiyatlı olabiliyor. Gümüş, aşınmaya karşı güvenli ve hipoalerjenik olduğundan genelde her gün takılabilir. Tabii ki malzeme, cilt tipi gibi kriterlere göre bir seçim yapman da önemli. Günün sonunda erkekler için hediye olarak gümüş takılar genellikle iyi bir başlangıç ​​noktasıdır.

Zincir Çetesi

Zincirler erkeklerin vazgeçilmez şık takı tercihlerinden biri. Aslında muhtemelen zaten bir veya iki tanesine sahipler bile. Zincirler, tişört ve denim pantolonların yanı sıra düğmeli gömlekler ile de harika görünüyor. Bu noktada gümüş oldukça iyi bir seçenek. Bunun yanı sıra altın kaplama zincirlere de göz atmakta yarar var. Bu arada zincir demişken; zincir kolye ve zincir bileklik olarak iki ana ayağı var bu işin. Dolayısıyla bu iki seçenekten birinde karar kılman önemli. Ancak çoklu bir hediye düşünüyorsan her ikisinden de bir parça satın alabilirsin. Zincir Kolye sayfamızı incelemek sana yardımcı olur diye ümit ediyoruz.

Kolyeler Dışlanmamalı

Erkek giyimi için kolyeler de tebessüm ettirecek kadar güzeldir. Tıpkı JOY gümüş zincir kolyemizde olduğu gibi, iddialı ve karakteristik bir zincir seçebilirsin. Böylesi tasarımlar bir stili ortaya çıkarmak için büyük potansiyel taşıyor. Tabii ki estetiği sade tasarımlarda aramak da unutulmamalı. Düz ve basic zincir kolyelerin, hâlâ ve daima zamansız. Böylesi kolyeler salaş tişörtler ile de harika görünebiliyor. İşte sokak stilinin ilk adımı! Bu arada kolyeleri ölçülerine göre seçmeyi ve doğru boyuttaki bir modeli satın almayı da ihmal etme.

Yüzüklerin Vazgeçilmezliğine Yer Aç

Erkeklere alınabilecek takılar arasında yüzükler, belki tüm diğer aksesuarlardan daha popüler. Erkek yüzüklerini takmanın bazı geleneksel kuralları olsa da yüzükler günümüzde salt bir aksesuar seçimi olarak da öne çıkıyor. Alyansın ötesinde yüzük takmak kişiler stilleri yansıttığı için doğru bir seçim yapmak önemli. Buna göre erkeklere alınacak takılar arasında pek çok yüzük modeli öne çıkıyor. Gümüş yüzükler burada listenin başlarında yer almaktan çekinmiyor. Farklı ölçülerde, sade ve motifli pek çok gümüş yüzük, popüler erkek aksesuarları arasında öne çıkıyor.

Peki yüzük hangi parmağa takılmalı? Aslında alyans dışında belirli bir parmağa yüzük takmanın kesin ve katı kuralları yok. Bu da kültürden kültüre farklılık gösterebilir. Sağ el, genelde daha aktif olduğu düşünüldüğünden el hareketleri nedeniyle oldukça fazla dikkat çeker. Tabii ki bunlar oldukça genel kavramlar ve tarza göre bir seçim yapılabilir.

Stil Kolaylığı İçin Bileklikler

Erkek takılar nelerdir, dediğimizde birçok bileklik de kendini ispat etmek isteyebilir. Haklıdır da. Çünkü en az yüzük ve kolyeler kadar bileklikler de erkek giyiminin önemli bir aksesuarı ve destekleyicisi olabilir. Erkek bileklikleri, resmi giyime eklektik bir ton verebildikleri için zarafet ve detayın birleşimidir. Bunun yanı sıra rahat ve salaş bir sokak stilinin de gözde parçaları arasındadır. Bu noktada da dikkat edilmesi gereken en önemli nokta stil, uyum ve ölçü. Örneğin, çok fazla bileklik takmak bir abartı meydana getirebilir.

Neyse ki, bilekliklerden maksimum fayda sağlamak için bilekliğinin nasıl şekillendirileceği ile ilgili bir dizi püf nokta var. Örneğin, bilekliği yalnızca tek bir tarafa takmak bunlardan biri. Aynı anda birden fazla bileklik takılacaksa bile onları dengelemeye çalışmak yerine tek bileğe takmak daha iyidir. Bu sayede çok daha simetrik bir görünüm yakalanabilir. Bileklikleri incelerken de buna göre bir seçim yapabilirsin. Bunun dışında gümüş ve altın bileklikleri birbirine karıştırmak da pek tavsiye edilmez. Adı üstünde; bir ipte iki cambaz oynamaz! Altın ve gümüş bilekliklerin tonlarını karıştırmak iyi bir görünüm sunmayabilir. Bu nedenle özellikle birden fazla bileklik seçeceksen bu kriteri de göz önünde bulundurabilirsin.

Kasa Her Zaman Kazanır: Kol Saatleri

Temel bilgilerle başlayalım. Erkek saatleri çeşitli tarzlarda stilize edilir. Klasik saatlerden spor saatlerine kadar pek çok seçenek var. Her tarza ve amaca uygun bir saat bulmak mümkün. Hediye alacağın kişinin stiline aşina olman bu noktada elini güçlendirecektir. Klasik veya minimalist bir stil mi olmalı yoksa cesur, sportif bir tasarım mı? Hediye sahibinin tarzını anlamak seni doğru seçime yönlendirecektir.

Daha sofistike bir seçim için ise saatlerin hareketlerine bakabilirsin. Nedir? Herhangi bir saatin kalbi, hareketindedir. Otomatik, kuvars veya mekanik hareketler arasında seçim yapabilirsin. Her saat hareketinin kendine özgü özellikleri vardır. Otomatik saatler işçilikleri ile ödüllendirilirken, kuvars saatler doğruluklarıyla itibar kazanır. Saat boyutları, rakamların hangi alfabe ile yazıldığı, kayış ve suya dayanıklılık gibi diğer kriterleri de göz önünde bulundurabilirsin. Tüm bunlar, en doğru kol saatini seçmeni sağlayacak unsurlar.

Takı Ölçüsü Hesaplama
Önceki Yazı

A’dan Z’ye 925 Ayar Gümüş Nedir?
Sonraki Yazı