Skip to main content

Kadınlara Hediye Edilebilecek Takılar

Sevgi ve minnettarlığını ışıltılı bir takı ile ifade etmekten daha iyi bir yol var mı? İster eşin ister kız kardeşin veya annen için olsun; kadına alınacak hediyeler arasında takı ve aksesuarlar baş sıralarda yer alıyor. Böylelikle onların yüzlerine bir gülümseme getirebilir, günlerini güzelleştirebilirsin. İster gümüş ve parıltılı bir kolye ister göz alıcı halka küpe… Bir kadına alınacak anlamlı hediyeler arasında öne çıkan aksesuarlar ile ilgili rehberimiz sayesinde sen de nokta atışı bir seçim yapabilirsin. Hazırsan, başlıyoruz…

Bilmen Gereken 3 Kadın Takı Trendi

Öncelikle kadın takıları nelerdir ya da trendlerde neler var merak ediyorsan işe onunla başlayalım. Kadın takıları söz konusu olduğunda herkes kendine özgü tarzını en iyi vurgulayan trendleri bulabilir. Takılar, görünümü zarif bir şekilde tamamlayabilir ya da direkt odak noktası olabilir. Bu trendlerden yola çıkarak hangi takıyı ya da takıları alabileceğin hakkında da fikir edinebilirsin:

  • Katmanlama: Kadınlar arasında birden fazla aksesuar kullanımı oldukça popüler. Biz buna “katmanlama” diyoruz. Birden fazla kolye veya bilekliğin üst üste kullanımı gibi düşünebilirsin. Buna göre set hâlinde aksesuarlar satın alabilirsin.
  • Manşet bileklikler: Kalın veya ince, dokulu veya şık manşetler, her durum için eğlenceli, iddialı parçalardır. Bu nedenle bir kadına alınacak aksesuarlar arasında çeşit çeşit bileklik de öne çıkar.
  • Basit zarafet: Basit zincirler modadaki yerini korumayı sürdürüyor. Hediye alacağın şanslı kişi sade bir stil tercih ediyorsa, basic ve sade tasarıma sahip zincir kolyelere bakabilirsin.
  1. Kadına Alınacak Kolyeler

Şimdi spesifik olarak bazı aksesuarlara geçebiliriz. Kıyafetleri tamamlayacak doğru kolyeyi seçmek bir sanattır. Örneğin, V yakalarda şık duran kement kolyeleri tercih edebilirsin. Kement kolyelerin uzatılmış tasarımı, V şeklindeki yakayı mükemmel bir şekilde tamamlayarak kusursuz ve sofistike bir görünüm yaratır.

Gümüş kolyeler de kutup yıldızı gibi yerinden şaşmayarak modadaki üstünlüğünü koruyor. Gümüş kolyeyi seçmek özellikle piyasadaki çok sayıda seçenek göz önüne alındığında, göz korkutucu bir iş olabilir. Ancak biraz bilgi ve rehberlikle bilinçli bir karar verebilirsin. Gümüş kolye, her kıyafete cazibe ve zarafet katan, zamansız bir parçadır. Gümüş kolyeler söz konusu olduğunda, her biri kendine özgü çekiciliğe ve tarza sahip olan birçok çeşit arasından seçim yapabilirsin.

Altın zincir kolyeler de uzun zamandır gözde ürünler arasında. Bunlar da bir kadına alınabilecek takılar arasında ön plana çıkıyor. Kadın altın kolye modelleri söz konusu olduğunda kadınların kişisel zevklerine ve bulundukları duruma göre tercih edebilecekleri çeşitli seçenekler var. Örneğin, düğün gibi ortamlar için klasik modeller idealdir. Doğadan esinlenen motifler ise takı tasarımcıları için her zaman zengin bir ilham kaynağıdır. Bu açıdan takının kullanılacağı ortama göre bir seçim yapmakta özgürsün.

  1. Kadına Alınacak Bileklikler

Kadınlar için gümüş bileklik, her kıyafete zarafet ve stil katan, zamansız bir aksesuar. İster resmi bir etkinlikte ister gündelik zamanda gümüş bir bileklik mükemmel bir tamamlayıcı olabilir. Örnekse, günlük tarzını zenginleştirmek için tercih edilebilir. Kadınlar için gümüş bir bileklik, gündelik şık görünümünü zahmetsizce yukarı taşıyabilir. Sade ama sofistike bir kombin için zarif bir gümüş zincir bileklikler popüler seçimlerdir. Gümüş bileklik hafif bir ışıltı katarak onu gündelik kıyafetini tamamlamak için ideal bir aksesuar. Bu nedenle bir bileklik almayı düşünüyorsan dilersen gümüş modellere de göz atabilirsin.

Altın bileklikler de zamansız ve klasik seçimlerdir. Üstelik geleneksel modada da yer almasına rağmen modern stillere de göz kırpar. Birçok kişi, kıyafetlerine şık bir görünüm kattığı için altın bileklik tercih eder. Bunun yanı sıra altın bilezikler şık bir görünüme katkı sağlar. Bu da daha zarif bir stil ortaya çıkarmayı kolaylaştırabilir. Tıpkı Siciliae altın zincir bileklik modelimizde olduğu gibi.

  1. Kadına Alınacak Küpeler

Kadın giyiminde küpeler ayrılmaz parçalardır. Kıyafetleri çok daha güzel hâle getirebilen küpeler, alınabilecek hediyeler arasında da oldukça popüler. Hangi tarzın çok popüler olduğunu ya da ne tür bir küpe takmanın daha iyi olduğunu söylemek zor çünkü herkes farklı zevklere, farklı yüz özelliklerine ve yaşam tarzına sahip. Bu nedenle tek bir tarzı dayatmak pek doğru değil. Ancak yine de birkaç tüyo verilebilir:

  • Halka küpeler:

    Uzun zamanlardan bu yana halka küpeler modanın vazgeçilmezi. Farklı boyut ve çeşitleri bulunan halka küpeler, günlük kullanımda şık bir görünüm sunuyor. Zarif bir ifade için küçük halkalar, cesur ve sıra dışı bir görünüm için büyük halkalar ideal olabiliyor. Hem gündelik hem de resmi kıyafetleri tamamlaması da halka küpelere ivme kazandırıyor.

  • 925 ayar gümüş küpeler:

    925 ayar gümüş ya da som gümüş; %92,5 saf gümüş ve %7,5 diğer metallerden (genellikle bakır veya çinko) oluşan bir alaşımı ifade ediyor. Takı ve aksesuar dünyasındaki en popüler materyallerden de biri. Bunda yüksek dayanıklılık özellikleri sunması öne çıkıyor. Som gümüş gerçek gümüştür ve küpelerde de gümüşe özgü ışıltıyı ortaya çıkarır.

  • Altın küpeler:

    Altın küpeler de uzun zamandır küpe trendlerinde ön sıralarda yer alıyor. Kadınlar için altın küpeler en iyi seçimler arasında. Öncelikle altın, zenginliği ve lüksü simgeleyen ölümsüz ve klasik bir materyal. İkincisi, altın küpeler uyarlanabilir ve çeşitli kıyafet ve tarzlarla uyumludur. Dolayısıyla hem resmi hem de gündelik durumlarda takılabilir. Bu nedenle altın küpeler hediye olarak da verilebilir ve duygusal bir öneme sahip olabilir.

Takı Ölçüsü Hesaplama
Önceki Yazı

A’dan Z’ye 925 Ayar Gümüş Nedir?
Sonraki Yazı