Skip to main content

Takı Ölçüsü Hesaplama

Yüzük Ölçü Tablosu

Standart Ölçüler (mm) Yüzük Ölçüsü
50 mm / 1.968 inch 10
52 mm / 2.047 inch 12
54 mm / 2.125 inch 14
56 mm / 2.204 inch 16
58 mm / 2.283 inch 18
60 mm / 2.362 inch 20
62 mm / 2.440 inch 22
64 mm / 2.519 inch 24

Yüzük Ölçüsü Hesaplama

Yüzük Ölçüsü Nasıl Hesaplanır?

Her iki yöntem de yüzük ölçünü evde kolayca hesaplaman için uygundur. İlk yöntem, mevcut yüzüğünüzle takip edebileceğiniz adımları kapsar. Eğer bir yüzüğünüz yoksa, ikinci yöntemi deneyerek hemen yüzük ölçünüzü bulabilirsiniz.

1. Yöntem:

Kullanmakta olduğunuz bir yüzüğünün iç çapını ölçerek, bu ölçüye karşılık gelen beden numarasına göre ölçüm tablosundaki mükemmel yüzük ölçüsünü bulmak.

Bu yöntemdeki ölçüm metodunu tamamlamak için gerekli olanlar:

  • ⁠1 adet milimetre ölçüsüne sahip cetvel veya mezura.⁠  
  • ⁠1 adet kullanmakta olduğun yüzük.

Bir cetvel kullandığını varsayarsak:

  • 1.⁠ ⁠Adım: Yüzüğün iç çapını ölçmen gerekiyor. Kullanmakta olduğun yüzüğü iç çapını ölçebileceğin şekilde cetvelin üzerine koy.
  • 2.⁠ ⁠Adım: Başlangıç noktasından iç çapın bitiş noktasına kadar, yüzüğünün kaç milimetre olduğunu ölç. Ölçüm sırasında yarım kalan milimetreyi en yakın milimetreye yuvarlayarak tam ölçüyü bul.
  • 3.⁠ ⁠Adım: Bulduğun iç çap yüzük ölçüsünün beden karşılığını Joymomento Yüzük ölçüm tablosuna bakarak öğren.

Yüzük bedenini artık biliyorsun, kendine bir yüzük alarak ödül ver.

İkinci Yöntem:

Yüzüğü kullanmak istediğin parmağının çevresini ölçerek, bu ölçüye karşılık gelen yüzük ölçüm tablosundaki beden karşılığını bulmana yardımcı olacak.

Bu yöntemdeki ölçüm metodunu tamamlamak için gerekli olanlar:

  • ⁠  ⁠1 adet kağıt parçası veya ip. Yüzük parmağının çevresini ölçmen için.
  • ⁠  ⁠1 adet kalem. Parmak çevresini ölçerken kesişen noktayı işaretlemen için.
  • ⁠  ⁠1 adet cetvel veya mezura. Parmak çevreni ölçtükten hemen sonra bu ölçümün kaç milimetre olduğunu anlamak için.

Bir kağıt parçası kullandığını varsayarsak:

  • 1.⁠ ⁠Adım: Kağıt parçasıyla yüzük parmağının çevresini saracak şekilde ölç. Bu aşamada kağıdı çok sıkmadığından ve doğal yüzük çevre ölçünü bulduğundan emin ol.

  • 2.⁠ ⁠Adım: Parmağını kağıt ile sardığında, kağıt parçasının kesişen noktasını kalem ile işaretle.

  • 3.⁠ ⁠Adım: Kalem ile işaretlediğin noktadan, kağıdın başlangıç noktasına kadar cetvel veya mezura yardımıyla ölç. Yarım kalan milimetreyi en yakın milimetreye yuvarla.

  • 4.⁠ ⁠Adım: Hesapladığın milimetrik ölçüyü yüzük ölçüm tablosundaki beden karşılığına bakarak öğren.

Yine, yüzük bedenini artık biliyorsun. Hemen Joymomento yüzüklerini incelemek için tıkla!

Yüzük Ölçüsü Hakkında Önemli Bilgiler

Parmak veya yüzük çevresi ölçüsü ile evde kendi yüzük ölçünüzü ve size uygun bedeni bulabilirsiniz. Örneğin yüzük ölçüsü 10 olarak belirtilen değer 50mm parmak çevresi ölçüsüne eşdeğerdir. Yüzüğün parmağınıza dar veya bol olmaması için bu ölçümü yaparken yüzük ölçüsünün nasıl alındığını videomuzdan hızlıca öğrenebilirsin. Ölçüm sırasında parmak çevrenizi ölçerken ne çok dar, ne de bol tutunuz. Doğal ölçüyü bulmayı hedefleyin. Ölçtüğün kağıt, bez veya ip parçası ile bir cetvel veya ölçü aleti kullanarak yüzük ölçüsüne karşılık gelen inch ve milimetreye uygun ölçüyü anında bularak yüzükleri sipariş verebilirsin. 

50 mm yüzük kaç beden?

50 milimetre parmak çevresi ölçüsüsünün yüzük tablosundaki beden karşılığı 10 numaradır. Ölçüm yaparken, yüzük takmak istediğin parmağının çevresini ölçerken hafif esnek davran ve doğal parmak çevre ölçünü bul. 49-50 milimetre parmak çevresi yüzük ölçüm tablosundaki 10 numara için uygundur. Joymomento yüzük ölçü tablosuna bakarak size uygun ölçüleri hızlıca öğrenebilirsin.

52 mm yüzük kaç beden?

52 milimetre parmak çevresi ölçüsüsünün yüzük tablosundaki beden karşılığı 12 numaradır. Ölçüm yaparken, yüzük takmak istediğin parmağının çevresini ölçerken hafif esnek davran ve doğal parmak çevre ölçünü bul. 51-52 milimetre parmak çevresi yüzük ölçüm tablosundaki 12 numara için uygundur. Joymomento yüzük ölçü tablosuna bakarak size uygun ölçüleri hızlıca öğrenebilirsin.

54 mm yüzük kaç beden?

54 milimetre parmak çevresi ölçüsüsünün yüzük tablosundaki beden karşılığı 14 numaradır. Ölçüm yaparken, yüzük takmak istediğin parmağının çevresini ölçerken hafif esnek davran ve doğal parmak çevre ölçünü bul. 53-54 milimetre parmak çevresi yüzük ölçüm tablosundaki 14 numara için uygundur. Joymomento yüzük ölçü tablosuna bakarak size uygun ölçüleri hızlıca öğrenebilirsin.

56 mm yüzük kaç beden?

56 milimetre parmak çevresi ölçüsüsünün yüzük tablosundaki beden karşılığı 16 numaradır. Ölçüm yaparken, yüzük takmak istediğin parmağının çevresini ölçerken hafif esnek davran ve doğal parmak çevre ölçünü bul. 55-56 milimetre parmak çevresi yüzük ölçüm tablosundaki 16 numara için uygundur. Joymomento yüzük ölçü tablosuna bakarak size uygun ölçüleri hızlıca öğrenebilirsin.

58 mm yüzük kaç beden?

58 milimetre parmak çevresi ölçüsüsünün yüzük tablosundaki beden karşılığı 18 numaradır. Ölçüm yaparken, yüzük takmak istediğin parmağının çevresini ölçerken hafif esnek davran ve doğal parmak çevre ölçünü bul. 57-58 milimetre parmak çevresi yüzük ölçüm tablosundaki 18 numara için uygundur. Joymomento yüzük ölçü tablosuna bakarak size uygun ölçüleri hızlıca öğrenebilirsin.

60 mm yüzük kaç beden?

60 milimetre parmak çevresi ölçüsüsünün yüzük tablosundaki beden karşılığı 20 numaradır. Ölçüm yaparken, yüzük takmak istediğin parmağının çevresini ölçerken hafif esnek davran ve doğal parmak çevre ölçünü bul. 59-60 milimetre parmak çevresi yüzük ölçüm tablosundaki 20 numara için uygundur. Joymomento yüzük ölçü tablosuna bakarak size uygun ölçüleri hızlıca öğrenebilirsin.

62 mm yüzük kaç beden?

62 milimetre parmak çevresi ölçüsüsünün yüzük tablosundaki beden karşılığı 22 numaradır. Ölçüm yaparken, yüzük takmak istediğin parmağının çevresini ölçerken hafif esnek davran ve doğal parmak çevre ölçünü bul. 61-62 milimetre parmak çevresi yüzük ölçüm tablosundaki 22 numara için uygundur. Joymomento yüzük ölçü tablosuna bakarak size uygun ölçüleri hızlıca öğrenebilirsin.

64 mm yüzük kaç beden?

64 milimetre parmak çevresi ölçüsüsünün yüzük tablosundaki beden karşılığı 24 numaradır. Ölçüm yaparken, yüzük takmak istediğin parmağının çevresini ölçerken hafif esnek davran ve doğal parmak çevre ölçünü bul. 63-64 milimetre parmak çevresi yüzük ölçüm tablosundaki 24 numara için uygundur. Joymomento yüzük ölçü tablosuna bakarak size uygun ölçüleri hızlıca öğrenebilirsin.

Gümüş Yüzükler

  • Sonsuz Signet Gümüş Yüzük

    299,99
  • Signet Gümüş Yüzük

    299,99
  • JOYJOYJOY Gümüş Yüzük

    249,99
  • Dalgalı Gümüş Yüzük

    249,99
  • Güneş Gümüş Yüzük

    299,99
  • Sentiero Gümüş Yüzük

    249,99
  • 01 Gümüş Yüzük

    249,99
  • 02 Gümüş Yüzük

    249,99

Bileklik Ölçü Tablosu

Bilek Çevre Ölçüsü Joymomento Bedeni
16-17 Santimetre Bilek Ölçüsü Küçük (S)
18-19 Santimetre Bilek Ölçüsü Orta (M)
20-21 Santimetre Bilek Ölçüsü Geniş (L)

Bileklik Ölçüsü Hesaplama

Bileklik Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bu yöntem, bileklik ölçünü evde kolayca hesaplaman için uygundur. Adımları takip etmen yeterlidir.

Evde Bileklik Ölçüsü Alma Yöntemi:

Bilekliği kullanmak istediğin bileğinin çevresini ölçerek, bu ölçüye karşılık gelen bileklik ölçüm tablosundaki beden karşılığını bulmana yardımcı olacak.

Bu yöntemdeki ölçüm metodunu tamamlamak için gerekli olanlar:

  • ⁠1 adet mezura. Bilek çevresinin uzunluğunu ölçmek için.⁠1 adet kağıt parçası veya ip. Bileğinin çevresini ölçmen için.
  • ⁠1 adet kalem. Bilek çevresini ölçerken kesişen noktayı işaretlemen için.
  • 1 adet cetvel. Bilek çevreni ölçtükten hemen sonra bu ölçümün kaç milimetre olduğunu anlamak için.

Bir kağıt parçası kullandığını varsayarsak:

  • 1.⁠ ⁠Adım: Kağıt parçası yardımıyla bilek çevreni saracak şekilde ölç. Bu aşamada kağıdı çok sıkmadığından ve doğal bilek çevre ölçünü bulduğundan emin ol.
  • 2.⁠ ⁠Adım: Bileğini kağıt ile sardığında, kağıt parçasının kesişen noktasını kalem ile işaretle.
  • 3.⁠ ⁠Adım: Kalem ile işaretlediğin noktadan, kağıdın başlangıç noktasına kadar cetvel veya mezura yardımıyla ölç. Yarım kalan milimetreyi en yakın milimetreye yuvarla.
  • 4.⁠ ⁠Adım: Hesapladığın milimetrik ölçüyü yüzük ölçüm tablosundaki beden karşılığına bakarak öğren.

Bileklik bedenini artık biliyorsun. Kendini zincir bileklikle ödüllendir.

Bileklik Ölçüsü Hakkında Önemli Bilgiler

Bileklik ölçünüzü hesaplamak için bilek çevrenizi video yardımıyla ölçerek size uygun bedeni anında bulabilirsiniz. Örneğin bilek çevrenin ölçüsü 16-17 santimetre aralığındaysa, bu aşamada kullanım tarzını hesaba katabilirsin. Bol bir bileklik takmayı seven biriysen ölçünden büyük bedenleri tercih edebilirsin. Eğer bol değil, daha net ve tam ölçülü bir bileklik takmak istiyorsan bilek çevre ölçüne en yakın bedeni seç. Örneğin bileklik ölçüsü S olarak belirtilen değer 16-17cm bilek çevresi ölçüsüne eşdeğerdir. Bilekliğin bileğinizde sıkı veya bol olmaması için bu ölçümü yapıp bileğinize uygun bilekliği sipariş verebilirsiniz. Ölçmek için kullandığınız kağıt, bez veya ip parçası ile bir cetvel veya ölçü aleti kullanarak bileklik ölçüsüne karşılık gelen bedeni anında bularak mükemmel bileklik ölçünüzle hızlıca sipariş verin!

17 cm bileklik kaç beden?

17 santimetre bilek çevresi ölçüsüsünün bileklik tablosundaki beden karşılığı S’dir. Ölçüm yaparken, bileğinin çevresini ölçerken hafif esnek davran ve doğal bilek çevre ölçünü bul. 16-17 santimetre bilek çevresi, bileklik ölçüm tablosundaki S beden için uygundur. Joymomento bilek ölçü tablosuna bakarak size en uygun ölçüleri hızlıca öğrenebilirsin.

19 cm bileklik kaç beden?

19 santimetre bilek çevresi ölçüsüsünün bileklik tablosundaki beden karşılığı M’dir. Ölçüm yaparken, bileğinin çevresini ölçerken hafif esnek davran ve doğal bilek çevre ölçünü bul. 18-19 santimetre bilek çevresi, bileklik ölçüm tablosundaki M beden için uygundur. Joymomento bilek ölçü tablosuna bakarak size en uygun ölçüleri hızlıca öğrenebilirsin.

21 cm bileklik kaç beden?

21 santimetre bilek çevresi ölçüsüsünün bileklik tablosundaki beden karşılığı L’dir. Ölçüm yaparken, bileğinin çevresini ölçerken hafif esnek davran ve doğal bilek çevre ölçünü bul. 20-21 santimetre bilek çevresi, bileklik ölçüm tablosundaki L beden için uygundur. Joymomento bilek ölçü tablosuna bakarak size en uygun ölçüleri hızlıca öğrenebilirsin.

Gümüş Bileklikler

  • Neşeli Gümüş Zincir Bileklik

    999,99
  • Cowboy Gümüş Kelepçe Bileklik

    399,99
  • Likyan Gümüş Zincir Bileklik

    1.399,99
  • İtalyan Gümüş Zincir Bileklik

    949,99
  • Kübalı Gümüş Zincir Bileklik

    649,99
  • Mitos Gümüş Zincir Bileklik

    1.299,99
  • Basic Gümüş Kelepçe Bileklik

    279,99
  • JOY Gümüş Zincir Bileklik

    299,99
  • Gemici Gümüş Zincir Bileklik

    1.199,99
  • 02 Gümüş Kelepçe Bileklik

    289,99
  • JM4kdeniz Gümüş Kelepçe Bileklik

    259,99
  • Döngü Gümüş Kelepçe Bileklik

    299,99

Takı Kararması
Önceki Yazı

A’dan Z’ye 925 Ayar Gümüş Nedir?
Sonraki Yazı